viernes, 3 de junio de 2011

LA MEVA GATA ESTÀ PRENYADA?!

Mi Gata Esta Embarazada
Si la teva mascota és una gata i creus que pot estar embarassada, és molt important saber detectar els símptomes que et demostren si això és així, per prestar-li la atenció veterinària i nutricional més adequada per al seu estat.

Algunes de les pautes més destacades en casos d'embaràs són:

- A les tres setmanes d'embaràs encara no es nota el ventre inflat però ja comencen a inflamar-se els seus mugrons i, a més, es posen d'un color més rosat.

- En la quarta setmana començarà a notar-se la inflor del seu ventre i el seu apetit augmentarà notòriament.

- En la cinquena setmana, ja és hora de visitar al veterinari per controlar el creixement de l'embrió i veure si la nostra gata està ben alimentada o requereix d'alguna dieta especial per enfrontar la resta de l'embaràs.

- Quan es compleixin les sis setmanes ja no hi haurà dubtes del seu embaràs, podràs notar molts canvis en el seu comportament, la veuràs més acurada en cada moviment, ja no s'estirarà tant ni farà aquestes acrobàcies a les quals ens tenen acostumats. També és molt probable que deixi de sortir de la casa i el seu apetit seguirà en augment.

- En la setmana número set s'accentuaran els canvis de comportament: notaràs signes d'excitació ja que ella comença a sentir els moviments fetals; aquest és el moment en què ella comença a buscar el lloc que després triarà per donar a llum als seus gatets. A hores d'ara del seu embaràs la teva gateta no haurà de sortir de la casa per cap motiu.

- Al voltant del dia 61 començarà el seu treball de part; això ho notaràs pel seu plor o potser ronroneig exagerat i també perquè ella es veurà molt inquieta.

És molt important que estiguis al costat de la teva mascota durant tot aquest procés d'embaràs i part, ja que ella moltes vegades no comprendrà bé que li passa i necessitarà de la teva ajuda per estar en condicions òptimes per enfrontar l'arribada de les seves cries.

De més està dir que en tot moment recorris al assessorament del teu veterinari de confiança.

Però, sobretot, no tinguis por; la naturalesa és sàvia i sempre els donarà (a la futura mamà, els seus gatets i a tu) les eines necessàries perquè tot sigui amb la major felicitat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario