sábado, 4 de junio de 2011

COM PREVENIR L'OBESITAT

Evitar que el vostre gos engreixi és més fàcil que aconseguir que aprimi una vegada hagi engreixat. Per a això, hem d'alimentar als nostres gossos en funció del seu nivell d'activitat i la seva edat. En general, els gossos joves necessiten més calories per quilo de pes corporal que els majors, que tenen un metabolisme més lent. Per mantenir el seu pes ideal, haurem de:


Proporcionar-los activitat física:
 

Fer exercici és molt positiu. A més d'ajudar a cremar calories, també:

•Enforteix els sistemes respiratori i circulatori
•Ajuda al fet que l'oxigen arribi a les cèl·lules
•Manté la flexibilitat de les articulacions i el to muscular
•Allibera energies i fa que la ment estigui activa
•Contribueix a una bona digestióTriar el tipus i la quantitat adequada d'aliment:

Els gossos necessiten diferents tipus i quantitats de menjar al llarg de la seva vida. Els animals més joves necessiten més energia i minerals que els més vells. Els gossos que viuen en l'exterior en zones més fredes també tenen unes necessitats d'energia majors. Les gosses embarassades o que estiguin alletant a les seves cries han d'ingerir una quantitat superior de proteïnes, minerals i energia. En canvi, els gossos “vagos”, necessiten molt menys de tot. Els més vells, encara que es mantinguin actius, necessiten menys calories que els joves.

Hi ha gossos que són capaços de gestionar molt bé les quantitats que ingereixen. No obstant això, en general, és millor donar-los de menjar per racions en lloc d'omplir-los tot el plat perquè tinguin menjar al llarg de tot el dia i mengin al seu antull. Així serà més fàcil controlar la quantitat que mengen. Si teniu diversos gossos, això també permet controlar que els animals mengin el que deuen.


Controlar-los el pes de forma regular:

Per a nosaltres és molt fàcil guanyar un parell de quilos i no adonar-nos fins que ens provem aquests texans que fa un temps que no ens posàvem. Doncs encara costa més adonar-se que el nostre gos ha engreixat. Si pesem al nostre gos de forma regular (a la mateixa hora del dia, en la mateixa bàscula) podrem observar els lleugers augments o pèrdues de pes abans que es converteixin en un problema.


Regular el pes dels gossos més joves:

Els gossos que tenen sobrepès durant la seva etapa de creixement tenen un major risc de tenir sobrepès quan siguin adults. Durant l'etapa de creixement, és important assegurar-nos que la seva alimentació és adequada i que no mengen massa. 


Descartar malalties:

Encara que en molts casos l'augment de pes en els gossos es deu simplement al fet que els donem massa de menjar o es mouen massa poc, també existeixen algunes malalties que poden contribuir a l'obesitat. Moltes d'elles es poden tractar. Si el seu gos experimenta una pèrdua sobtada de l'apetit o perd molt pes en poc temps, és recomanable portar-li al veterinari per assegurar-se que no està malalt.

No hay comentarios:

Publicar un comentario