viernes, 3 de junio de 2011

CURA DEL CAVALL

Cuidados EquinosEncara que no és senzill ni econòmic tenir cavalls, és tot un repte i passió per a aquells amants dels nostres amics de quatre potes…

Pel mateix, les seves cures són complexes i molt especials, com la cura dels seus cascos o de la seva dentadura.

Principalment: precaució. Si no estàs molt acostumat a estar envoltat de cavalls i a muntar, és important prendre certes mesures preventives en apropar-te a un. És recomanable començar una relació amb els cavalls a través de les egües dòcils o mascles castrats, sent això més fàcil, però sempre sota la supervisió d'algú expert en el tema. Un altre consell important és no demostrar por, els cavalls ho poden sentir i això pot provocar tensió en ells, resultant perillós el contacte.

Seguint amb les cures, el cavall haurà de visitar al veterinari almenys dues vegades a l'any, a fi de controlar el seu pes, metabolisme, dentadura (cada 6 mesos requereixen llima de dents), vacunes necessàries, i revisió mèdica dels cascos. Aquest és un punt important: és necessari netejar els seus cascos diàriament, especialment abans de muntar a l'animal. Això es realitza amb diferents productes que es troben al mercat. Atès que el tema de la neteja dels cascos és més ampli ho revisarem en un proper post.

Quant a la seva alimentació, recorda assessorar-te amb un veterinari, la persona millor indicada per decidir que suplements necessita el teu cavall d'acord a la seva raça, grandària, edat i activitat diària, incloent la desparasitació.

No hay comentarios:

Publicar un comentario