viernes, 21 de septiembre de 2018

LA TERCERA EDAT EN ELS GOSSOS, COM PODEM AJUDAR-LOS?

La vellesa arriba en moments diferents tant per a les diferents races com per als gossos de forma particular. En general, les races més petites tenen una esperança de vida més gran que les races més grans i encara que resulti difícil acceptar-ho, és important que puguis identificar quan el teu gos ja és vell, d'aquesta manera podràs ajudar-lo a passar els canvis d'aquesta edat d'una forma positiva i feliç.

-Canes: Igual que els humans, notaràs que el pelatge del teu gos comença a tornar-se blanc i més aspre. Especialment al voltant dels ulls i del musell. Pots donar-li algun suplement d'àcids grassos per restaurar alguna cosa de la brillantor al pelatge, l'ajudarà molt.

LAXOLJA - Oli de Salmó 100% Natural

-Durícies: És molt comú que els gossos de més edat els surtin durícies als colzes i genolls. Part de la causa és que passen més temps al llit del normal. Especialment si tendeixen a estar en superfícies dures. Pots comprar-li un llit ortopèdic o animar-los a que facin servir superfícies toves.

 -Artritis i artrosi: Aquesta és una de les malalties més comunes, el que passa és que les articulacions comencen a desgastar creant dolor i rigidesa en els moviments del teu gos, solen caminar diferent, els hi costa més incorporar-se, es paren en els passejos, etc . Cal procurar subministrar al gos una molècula regeneradora del cartílag, que és la condroïtina sulfat, davant de qualsevol dubte, consulta amb el veterinari.
ARTRO HUSSE -  Glucosamina  i condroitina

-Ungles trencadisses i coixinets ressecs: Com que el nostre gos es fa vell es torna menys actiu pel que les ungles se'ls comencen a estellar de llargues i els coixinets es fereixen. És possible que hagis de tallar-li les ungles més seguit i que hagis de aplicar-li un ungüent especial per hidratar els coixins de les potes.
TASS PLUS  - Cera d'abella
 -Càries: Les malalties dentals són molt comuns en els canvis d'edat. Fins i tot començaràs a notar que el teu gos ja no té algunes dents. És important que netegis i revisis constantment la seva dentadura per evitar infeccions i inflamació a les genives, vigila si rebutja el menjar o veus que li costa mastegar.
TUGG PLUS -  Os amb te verd
TANDREP PLUS -  Cordes masticables

-Restrenyiment: Igual que en els humans el tracte digestiu es torna més lent per la qual cosa pot provocar restrenyiment. Hem de tenir paciència i deixar-li el temps que necessiti.
-Incontinència urinària: És possible que el teu gos faci pipí en llocs indeguts com quan era cadell. Això pot ser un símptoma d'incontinència, ja que el control de la seva bufeta està canviant. Fins i tot pot succeir mentre descansa o dorm, no li renyis ni t'enfadis.
 
PINSO SENIOR   -  Gossos a partir dels 7 anys

-Problemes respiratoris: Igual que altres òrgans els pulmons també comencen a debilitar-se pel que és possible que notis al teu gos més cansat del normal. Això es deu al fet que ja no respira igual de bé que abans. És important que no faci massa esforç ni exercici, si notes qualsevol canvi en el so i el ritme de la respiració, si us plau, consulta amb el veterinari.
-Pèrdua auditiva: Alguns gossos comencen a sentir menys amb l'edat. És probable que s'espanti amb més facilitat, ja que les coses les poden trobar per sorpresa, com ara que ens acostem a ell per acariciar-lo.
-Pèrdua de vista: Molts gossos de gran edat desenvolupen un problema anomenat esclerosi ocular, que és quan el lent de l'ull es veu ennuvolat i això pot afectar la vista del teu gos, si succeeix si us plau, acudeix al veterinari.




La majoria de nosaltres considerem el nostre gos com un membre de la família i un dels nostres millors amics. Després d'haver-nos lliurat tota una vida d'amor i companyia, els gossos ens accepten com som i ens ofereixen molt sense demanar res a canvi. 
Per tot això els devem ni més ni menys que el millor per a la seva salut en la vellesa: ajuda per alleujar aquestes malalties que vénen amb els anys, i molta paciència i comprensió.


1 comentario:

  1. Certament els nostres peluts generen una tendresa especial quan comences a notar aquests canvis (a la Nit, la meva gossa més gran, ja fa temps que li dic iaiona, des de que té quasi tantes canes com jo, i això que ella era ben negra! ☺️). Sé que tit arriba, però és molt dur pensar-hi quan són un membre més de la familia. Gràcies pel post.

    ResponderEliminar