lunes, 19 de marzo de 2012

UNA MODA O UN PAS CAP A ENDAVANT? EMPRESES DOG FRIENDLY

Empreses a Estats Units com Google, Amazon o Ben&Jerry’s, s'han declarat empreses Dog Friendly.

I això què significa? Doncs que els seus empleats tenen la possibilitat d'acudir al seu lloc de treball amb el seu gos, molt interessant!.

Perros en el trabajo 


Com és d'imaginar, les empreses que s'han apuntat a aquestes noves polítiques han procurat redactar unes normes de conducta per als gossos i els seus amos molt estrictes. Aquestes han de complir-se si els treballadors amb gossos no volen deixar de gaudir d'aquest gran avantatge.


Algunes d'aquestes normes, en el cas de Google, són les següents :

• Els gossos han de tenir xip i estar degudament vacunats.

• Tots els gossos han d'estar vigilats i no poden deixar-se a les oficines de Google per passar la nit ni deixar-se sols mentre el seu amo no estigui present. Els gossos han d'estar amb el seu amo o amb un supervisor tot el temps. Els gossos no estan permesos en zones com els banys, àrees de descans, la cafeteria, en reunions o a la pista de volleyball.

• Qualsevol conducta, que interfereixi amb la capacitat d'un altre empleat per treballar, serà una causa perquè el gos hagi de tornar a casa. Conductes agressives, grunyits, lladrucs, persecucions o mossegades seran inacceptables i al primer avís el gos haurà de tornar a la seva llar.

• Empleats amb reaccions al·lèrgiques a gossos podran demanar als treballadors amb gossos del seu departament que no els portin a les oficines. Mascotes amb evidència de puces hauran de tornar a casa fins que rebin tractament i el problema hagi quedat resolt.

• Els amos són responsables de la neteja dels seus gossos i l'espai que ocupen en les seves oficines. Si una mascota té més de “un accident” dins del despatx haurà de tornar a casa. Els empleats són econòmicament responsables de qualsevol dany o neteja dins de les instal·lacions de Google i això inclou, danys per accident, excessius pèls i males olors. 

• Els amos han de mantenir una adequada responsabilitat asseguradora davant d'un contratemps del seu gos.

• Google no assumeix cap responsabilitat davant de cap mascota.

A més, empreses com Google de nou o, també Ebay, ofereixen com un més dels beneficis de treballar en la seva empresa, la possibilitat de pagar als empleats que ho sol·licitin un segur veterinari per al seu animal.

Totes aquestes grans empreses han comprès, després que diversos estudis científics també ho avalessin, que les persones que conviuen amb mascotes són més felices i productives si passen major temps amb ell@s i que l'entorn es torna més distès i agradable en les oficines quan aquests animals estan presents.

Persegueixen entorns de conciliació treballo-vida privada i sembla que aquesta mesura resulta en persones felices, amb un entorn laboral saludable que facilita la vida als seus treballadors.

Treballadors contents -> + Productivitat = bon ambient + majors ingressos.

Quin serà la primera empresa que s'atreveixi a fer el pas a Espanya?

Coneixes alguna? Explica'ns-ho!

No hay comentarios:

Publicar un comentario